Chihuahua sau Leopard?

 

Un micut Chihuahua ajunse in savana africana insotindu-si stapana la un safari.

Curios din fire si cam plictisit, Chihuahua porni sa exploreze putin tufisurile.

Fara sa-si dea seama ca s-a indepartat de oameni, Chihuahua adulmeca linistit mirosurile din salbaticie cand, dupa un tufis, ii aparu in fata un Leopard.

Vazand fiara, atat de mare si inspaimantatoare, spaima mortii l-a paralizat o clipa.

Dar Chihuahua e un caine pe cat de mic, pe atat de curajos, asa ca si-a revenit imediat, intelegand ca viata lui depinde de felul in care va actiona.

Vazand cateva oase proaspete in apropiere, a inceput sa se prefaca ca le roade, iar cand leopardul a ajuns aproape de el, Chihuahua a exclamat, plescaind: „Leopardul asta a fost cu adevarat delicios! Mai vreau unul!”

Auzind asta, Leopardul s-a oprit ingrozit si a rupt-o la fuga printre copaci.

„Wow, isi zise, cat pe ce sa ma inhate diavolul ala mic!”

Maimuta, care asistase la toata scena, vrand sa se dea bine pe langa Leopard, o lua la fuga dupa el, sa-i spuna ce prost a fost si cum s-a lasat pacalit de un catel atat de mic.

La spusele maimutei, Leopardul vazu negru in fata ochilor si turbat de furie se intoarse sa-l termine pe tupeist.

Din fericire pentru el, Chihuahua vazuse Maimuta fugind dupa Leopard si, banuind ce urmeaza, isi aduna curajul si se pregati sa-l infrunte.

Vazu Leopardul apropiindu-se si, desi ii era cumplit de frica, se intoarse cu spatele spre Leopard, prefacandu-se ca nu-l vede si zise tare ca acesta sa-l auda: „Pe unde-o fi umbland maimuta aia? Am trimis-o sa-mi aduca un Leopard, ca sa-mi potolesc foamea. De ce intarzie atat, cand stie ca foamea ma face nervos?”

Ingrozit de cele auzite, Leopardul s-a intors brusc si, ca sa-si razbune prostia, insfaca Maimuta care, stiind ca i-a facut un serviciu marelui razboinic, nu banuia ca ar putea fi in pericol.

Dupa care se indeparta in graba, jurandu-si sa nu se mai intoarca in locul unde traieste acel diavol mic.

Iar Chihuahua s-a intors la stapana sa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

 

Autor anonim

 

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Povesti

Lasă un comentariu