Citeste! Informatia iti schimba viata

 

S-a scris deja tot ce ai avea nevoie sa stii despre cum sa devii bogat, sanatos, fericit, puternic, sofisticat, despre cum sa cuceresti un partener, cum sa vorbesti in public, cum sa ai succes, cum sa faci orice.

Oameni care au trait experiente incredibile, oameni care au dobandit o avere practic din nimic sau care au devenit bogati dupa ce au trait pe strazi, care au avut succes si au castigat de la viata tot ce si-au dorit, au scris despre asta, din dorinta de a impartasi si celorlalti  povestea succesului lor.

Cunoscandu-le povestea –  cum au facut, ce strategii au functionat si unde au dat gres, ce obstacole si esecuri au trebuit sa depaseasca pe drumul lor, aflam care e calea cea mai sigura si cea mai scurta pentru a obtine ceea ce dorim si astfel castigam timp si evitam dezamagirile.

Stiind ca au fost altii inaintea noastra care au trecut prin aceleasi dificultati fizice si emotionale, care au avut de trecut aceleasi bariere culturale, etnice, rasiale sau sexuale, care au infruntat si au invins aceleasi prejudecati si credinte limitative, care au cazut, au fost loviti, doborati, umiliti, parasiti, raniti si au avut puterea de a se ridica si a merge mai departe, ei bine, stiind ca si lor le-a fost rau inainte de a le fi bine, putem crede ca si noi putem reusi.

Puterea cunoasterii este cea mai mare putere a acestei lumi, pentru ca o singura informatie poate face diferenta intre succes si esec, intre dragoste si ura, intre prietenie si dusmanie, intre speranta si disperare, intre viata si moarte.

Toata cunoasterea de care ai nevoie in aceasta viata este deja scrisa in carti.

Daca accepti acest lucru, da-mi voie sa te intreb: cate carti ai citit in ultimele 3 luni?

Dar in ultimul an?

Un sondaj facut anul trecut dezvaluia faptul ca, mai mult de jumatate din cei intervievati, nu citisera in 2012 nici o carte si doar 15% citisera 5 sau mai multe carti.

De ce atat de multi oameni resping informatia care le-ar putea schimba viata?

Se plang mereu, sunt nemultumiti de viata lor, dar nu fac nimic pentru a o schimba.

Aud atat de des oameni blestemand ceea ce li se intampla, in timp ce continua sa faca aceleasi lucruri care au cauzat acele situatii.

Faptul ca se plang familiei sau prietenilor, care au aceleasi obiceiuri ( cine se aseamana se aduna, nu-i asa?), nu le va imbunatati viata cu nimic.

Cum spunea domnul Einstein „O problema nu poate fi rezolvata la acelasi nivel de cunostinte la care a fost creata”.

Pentru a primi cunostintele de care ai nevoie poti urma o scoala, un curs sau poti citi macar o carte.

Internetul iti da acces la o multitudine de materiale gratuite.

Citeste!

Daca vei citi cat de putin, dar constant si doar carti de valoare, in scurt timp, diferenta dintre tine si prietenii tai care nu citesc, va fi remarcabila.

Cunoasterea pe care o vei primi iti va mari intelegerea si vei vedea perspective si oportunitati pe care altfel le-ai fi ignorat.

Recunoaste ca nu e nici o diferenta intre un analfabet si o persoana care stie sa citeasca, dar n-o face.

Indiferent cat de scumpa ti s-ar parea o carte sau timpul petrecut citind-o, ignoranta te va costa mai mult.

Sau poate ca viitorul omenirii va arata asa?…

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Fără categorie

Lasă un comentariu